bg_top_left  
 
A videó lejátszásához
flash player szükséges!
Jelenleg nincs új eladó ingatlan!
A feltöltés folyamatban

Jelenleg nincs aktuális akciónk!
 

Kategória: Építőipar

Csakis tapasztalt építőipari céggel dolgoztasson!

Nagyon nem mindegy, milyen kivitelezőt választunk a házunk megépítéséhez. Az, hogy csúszik egy építkezés, az már természetes dolog, és ezt valamennyire bele is kell kalkulálni a projektbe. De azt, hogy a minőséggel is gondok legyenek, azt már nem engedhetjük meg. És ebben az építtetőnek is nagy felelőssége van. Ha ugyanis nem elég körültekintő a kivitelező kiválasztásakor, az előkészítéskor, sajnos meglehet, hogy a ház nem egészen olyan lesz, mint amilyet megálmodott magának.

Ahogy arról az Opten is ír, a legjobb, ha ajánlás útján jutunk el egy kivitelezőhöz. De még ez sem garancia a minőségre. Előfordul ugyanis, hogy a választott cég hivatalosan nem is létezik, vagy épp felszámolás alatt áll. Ezt ki kell deríteni? De ehhez nem elég egyetlen cégkivonat. Ahogy az Opten is figyelmeztet: a beruházás folyamatában is szükséges az ellenőrzés, a felülvizsgálat. Akár céginformációs adatbázisokból is kérhetünk adatokat.
Pertics Richárd, az Opten Kft. igazgatója szerint az ügyvezető vagy a tulajdonos személyében bekövetkezett változás, vagy éppen a székhely áthelyezés is olyan jelzés lehet, amikor érdemes elhalasztani az előleg folyósítását, vagy felfüggeszteni a munkát. A cégadatokban bekövetkező változásra adott gyors intézkedés milliókkal tudja csökkenteni a felesleges kiadásokat.

Sokat számít az is, hogy mennyi időt szánunk a tervezésre. Ugyanis az építőiparban felmerülő viták többsége leggyakrabban a közös felelősségi körbe tartozó megfelelő előkészítés hiányában gyökerezik.

Nem szabad sürgetni a dolgokat

Az, hogy siettetjük a szerződéskötést és a kivitelezést, általában az előkészítés rovására megy. Sőt, az is előfordul, hogy szerződés nélkül, felületes műszaki előkészítés után indul meg a munka. Ilyenkor esélyes, hogy becsúsznak hibák, ami konfliktushoz vezet. És mivel nincs szerződés, akár le is állhat az építkezés, ezáltal az addig elköltött pénz is elvész. Úgyhogy nem éri meg spórolni a jogi és a műszaki előkészítésen. Meg a műszaki ellenőrön sem. Hiszen ez az építtetőnek és a kivitelezőnek is jó kontroll.

Érdemes ezeket szem előtt tartani, ha építkeznénk. Ügyeljen arra, hogy régóta az ágazatban tevékenykedő megbízható céget válasszon, és az előkészítésen se spóroljon. A projekt jogilag és műszakilag is legyen szakszerűen tervezett.

Építkezne Szombathelyen, Vas megyében? Keresse a Vasber Zrt. szakembereit! Tervezésben, kivitelezésben és a műszaki ellenőrzésben is számíthat ránk.
Szerző: | Dátum: 2018. 12. 07.


Cégismertető  |  Szolgáltatások  |  Referenciák  |  Termékek  |  Bérelhető munkagépek

Akciós termékek  |  Árajánlatkérés  |  Elérhetőségek  |  Partnereink


Home E-mail WWW Home E-mail WWW Idea Design