bg_top_left  
 
A videó lejátszásához
flash player szükséges!
Jelenleg nincs új eladó ingatlan!
A feltöltés folyamatban

Jelenleg nincs aktuális akciónk!
 

Kategória: ingatlanok

Változások a CSOK-ban

A kétgyermekeseknek is elérhető lesz az új lakás vásárlásához, építéshez kínált, kedvező, állami kamattámogatással igényelhető hitel. A három gyermeket vállalóknak járó, ugyancsak alacsony kamatú hitel maximálisan felvehető összege pedig emelkedik.

Az előbbi esetben a 2,6 millió forint mellé járó visszatérítendő, 3 százalékos kamattal igényelhető támogatás 10 millió forint lesz, míg a három gyermekeseknél a 10 millió forint vissza nem térítendő támogatás mellé ezentúl a korábbi 10 helyett már 15 millió forint kedvező kamatú hitel jár.

Kérdés azonban, hogy mindez mennyiben segít az építőipari áfa növekedéséből adódó lakásár emelkedésen. Egy biztos, hogy az intézkedés hatására több, alacsonyabb jövedelmű család is lehetőséget kap arra, hogy új lakást vásároljon.

Mindezt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta el a napokban, aki a bejelentéskor hozzátette: a kormány a hétvégén bejelentéseket tesz majd a családtámogatással kapcsolatos nemzeti konzultációval összefüggésben, majd azt követően további döntések jöhetnek.

Vagyis számíthatunk még további, a családok lakhatását segítő intézkedésekre.
Szerző: | Dátum: 2018. 10. 26.


Jövő nyárra teljesen elfogyhat az új lakás kínálat?

Minél tovább vár a lakásvásárlással, annál többe kerül az új otthon. Amennyiben talál még eladó új építésű lakást... Hiszen ha a mostani ütemben épülnek új ingatlanok, jövő nyárra elfogyhat a kínálat. Legalábbis ha marad a jelenleg tapasztalható élénk kereslet. És miért ne maradna? Hiszen aki csak teheti, még az építőipari áfa emelkedése előtt, 2019 végéig vásárol. Még az is előrehozza a vásárlást, aki csak 2020-ban valósította volna meg a lakáscélú terveit. Szóval a szűk kínálat mellé magas kereslet társul, ami jelentős áremelkedést valószínűsít a következő egy évre. Minderről egyébként az OTP Bank is közölt információkat, egyebek mellett azt, hogy a fővárosban jelenleg mindössze 170 költözhető új lakás van a kínálatban - ami rendkívül kevés. Igaz, 5 ezer 200 lakás épülőfélben van és 7 ezer 500 megépítését még tervezik is, de ez a mostani értékesítési ütemet nézve kevés lesz - vélik az elemzők. A pénzintézet szerint a kínálat jövő nyárra elfogyhat.

A helyzet egyébként Vas megyében sem sokkal jobb. Így ha itt szeretne új lakást vásárolni, esetleg építkezni, lépjen időben! Ha még az áfa emelkedése előtt költözne, ne várjon tovább! Keressen minket!
Szerző: | Dátum: 2018. 09. 25.


Hogyan lesz a fiataloknak saját lakása?

Nehezen tudnak önálló életbe kezdeni a fiatalok. A magas lakásárak miatt ugyanis csak nagy nehézségek árán képesek elköltözni otthonról.

Egy Eurostat felmérés szerint a 25 és 34 év közötti európai fiatalok közül minden negyedik a szülőnél él. Az OTP Bank felmérése szerint pedig a harminchoz közeli fiatalok 62 százaléka az anyagi lehetőségeire hivatkozva lakik a szüleivel. A magyarok egyébként átlagosan 27 éves korban költöznek el otthonról. A nők 26, a férfiak 29 éves korukban kezdenek bele az önálló életbe.

Ami pedig elgondolkoztató még az egészben, hogy míg 1990-ben a 21 évnél idősebbek körében több volt az önállósodott, mint a szülőkkel élő fiatal, addig 2016-ban a váltás csak a 25. életévtől következik be.

Egy másik felmérés szerint a fiatalok lakáshoz jutásában nincs más megoldás, mint segíteniük kell a szülőknek. Legalábbis a válaszadók 61 százaléka gondolkodik így. Szóval a társadalmi nyomás nagy.

De azért a gyerekek is próbálnak hozzájárulni az önállósodáshoz.

Egyes szakértők szerint a fiatalok részéről is van egyfajta tudatosság. A magas árú albérlet helyett inkább otthon laknak. Az így megtakarított pénzt pedig félre teszik, és később használják fel egy saját otthon vásárlásához.

Szociológusok egyébként úgy látják, a mama hotelesek magas száma a demográfiai helyzetre is hatással van. A fiatal párok ugyanis addig nem szívesen vállalnak gyermeket, amíg nincs saját lakásuk.
Szerző: | Dátum: 2018. 06. 14.


Nem csak az árat, a környéket is megnézzük, ha új lakást keresünk

A GKI Digital felmérésből derült ki, hogy a lakást keresők nagyjából kétharmada az ár után a környéket nézi meg, ha új ingatlant venne. Kiemelt szempont még az alapterület. Ez a lakást keresők 52, a házak között nézelődők 49 százalékánál prioritás. A legfontosabb döntési szempontok között ott van még a fenntartási költség, illetve a kert mérete, a helyiségek elrendezése, valamint az, hogy milyen a fűtési rendszer.

Hol keresünk új lakást és milyet?

Legfőképpen online. A kutatásból kiderült, hogy sokan keresnek házat, de minden második internetezőnél a lakás is opció. Azt is megtudtuk, hogy minél több a gyermek egy családban, annál valószínűbb, hogy a családi házak között böngésznek.

A felmérésben résztvevő lakást vásárlók elárulták, hogy kellett-e engedniük az eredeti igényeikből. Kiderült, hogy egyharmaduknak nem volt szükség kompromisszumra, a válaszadók felénél viszont szükségessé vált az elvárások csökkentése. Csupán 16 százalék volt az, aki az anyagi terhek emelkedése ellenére sem mondott le a vágyairól.

A vásárlók hitelfelvételhez való viszonyáról megtudtuk, hogy a lakást keresők 29 százalékának nincs szüksége kölcsönre. Sőt, ötödük el is zárkózik attól, hogy hosszú ideig tartozzon valakinek - olvasható. A hiteligénylést jellemzően a 40-es, 50 év alatti korosztály utasítja el. Ők lehetnek azok, akiknél a 2008-as válság után jelentősen megugrottak a devizahitelek törlesztőrészletei.

A Családok Otthonteremtési Kedvezményét (CSOK) minden második kereső pozitívnak tartja. Ugyanakkor sokan, 10-ből 3-an riasztónak érzik, hogy egy szerződés írja elő a gyerekek számát. De hasonlóan sokan vannak azok is, akik szerint a CSOK elsődleges hatása az ingatlanárak emelkedésében realizálódik.


Ön is új lakás vásárlását tervezi Vas megyében? Netán építkezne? Segítünk. Keresse a VASBER Zrt. kollégáit!
Szerző: | Dátum: 2018. 06. 07.


Ennyi idősen, ennyiért és ilyen lakást vásárolunk

Ön is hasonló igényeket támaszt, amikor új lakást vásárol? Az Otthon Centrum (OC) elemzése szerint a többség (51 százalék) társasházi lakást keres, ezt követi a sorban a családi ház (40 százalék). Házrész, ikerház vagy sorház csak az érdeklődők 8,9 százalékánál jöhet számításba. Földrajzi összevetésben természetesen a többség a fővárosban nézelődik, de Szombathelyen is jelentős a bővülés. Erről már nem az Otthon Centrum, hanem az OTP Ingatlanpont közölt információkat. Úgy fogalmaznak, hogy Szombathelyen Ausztria közelsége, a kecsegtető munkalehetőségek és az egyre fejlődő egyetemi élet is növeli a keresletet. A szakértők szerint itt a legjobb kínálatok szinte azonnal elkelnek. De visszatérve a másik elemzésre: az OC közölte azt is, hogy a lakásvásárlók 80 százaléka 30 millió forintnál többet nem költene az új otthonra. És jellemzően két-három szobás ingatlant venne a többség. Előbbiek aránya 30,8 százalék, utóbbiaké 29,2 százalék. Négy szobás otthont már ritkábban keresünk, az ebben a kategóriában keresgélők az összes érdeklődő 16,5 százalékát teszik ki. Ami érdekes még, hogy ennél nagyobb ingatlanokra is viszonylag nagy a kereslet (13,3 százalék). Az egy szobás lakásokat viszont csak 10,2 százalék kereste, ami annak ellenére, hogy alacsony számnak tűnik, növekedett: 0,5 százalékkal több a kis lakást kereső, mint az előző év szeptemberében.

Mennyi idősen vásárolunk lakást?

Az Otthon Centrum szerint az átlag életkor 44,2 év. A fővárosban valamivel idősebb korban vásárolunk, 45 évesen. Viszont más régiókban az átlag 43,9 év, ami másfél évvel több, mint fél évvel korábban. Szóval lassan, de növekszik a lakásvásárlók életkora.

Ön milyen ingatlant vásárolna? Használtat és felújítaná? Társasházba költözne vagy építkezne? Legyen bármelyik is szimpatikus, mi segítünk. Keresse a VASBER Zrt. munkatársait!
Szerző: | Dátum: 2018. 04. 04.


Cégismertető  |  Szolgáltatások  |  Referenciák  |  Termékek  |  Bérelhető munkagépek

Akciós termékek  |  Árajánlatkérés  |  Elérhetőségek  |  Partnereink


Home E-mail WWW Home E-mail WWW Idea Design