bg_top_left  
 
A videó lejátszásához
flash player szükséges!
Jelenleg nincs új eladó ingatlan!
A feltöltés folyamatban

Jelenleg nincs aktuális akciónk!
 

Kategória: ingatlanok

Ennyi idősen, ennyiért és ilyen lakást vásárolunk

Ön is hasonló igényeket támaszt, amikor új lakást vásárol? Az Otthon Centrum (OC) elemzése szerint a többség (51 százalék) társasházi lakást keres, ezt követi a sorban a családi ház (40 százalék). Házrész, ikerház vagy sorház csak az érdeklődők 8,9 százalékánál jöhet számításba. Földrajzi összevetésben természetesen a többség a fővárosban nézelődik, de Szombathelyen is jelentős a bővülés. Erről már nem az Otthon Centrum, hanem az OTP Ingatlanpont közölt információkat. Úgy fogalmaznak, hogy Szombathelyen Ausztria közelsége, a kecsegtető munkalehetőségek és az egyre fejlődő egyetemi élet is növeli a keresletet. A szakértők szerint itt a legjobb kínálatok szinte azonnal elkelnek. De visszatérve a másik elemzésre: az OC közölte azt is, hogy a lakásvásárlók 80 százaléka 30 millió forintnál többet nem költene az új otthonra. És jellemzően két-három szobás ingatlant venne a többség. Előbbiek aránya 30,8 százalék, utóbbiaké 29,2 százalék. Négy szobás otthont már ritkábban keresünk, az ebben a kategóriában keresgélők az összes érdeklődő 16,5 százalékát teszik ki. Ami érdekes még, hogy ennél nagyobb ingatlanokra is viszonylag nagy a kereslet (13,3 százalék). Az egy szobás lakásokat viszont csak 10,2 százalék kereste, ami annak ellenére, hogy alacsony számnak tűnik, növekedett: 0,5 százalékkal több a kis lakást kereső, mint az előző év szeptemberében.

Mennyi idősen vásárolunk lakást?

Az Otthon Centrum szerint az átlag életkor 44,2 év. A fővárosban valamivel idősebb korban vásárolunk, 45 évesen. Viszont más régiókban az átlag 43,9 év, ami másfél évvel több, mint fél évvel korábban. Szóval lassan, de növekszik a lakásvásárlók életkora.

Ön milyen ingatlant vásárolna? Használtat és felújítaná? Társasházba költözne vagy építkezne? Legyen bármelyik is szimpatikus, mi segítünk. Keresse a VASBER Zrt. munkatársait!
Szerző: | Dátum: 2018. 04. 04.


Cégismertető  |  Szolgáltatások  |  Referenciák  |  Termékek  |  Bérelhető munkagépek

Akciós termékek  |  Árajánlatkérés  |  Elérhetőségek  |  Partnereink


Home E-mail WWW Home E-mail WWW Idea Design