bg_top_left  
 
A videó lejátszásához
flash player szükséges!
Jelenleg nincs új eladó ingatlan!
A feltöltés folyamatban

Jelenleg nincs aktuális akciónk!
 

Kategória: ingatlanok

Nem csak az árat, a környéket is megnézzük, ha új lakást keresünk

A GKI Digital felmérésből derült ki, hogy a lakást keresők nagyjából kétharmada az ár után a környéket nézi meg, ha új ingatlant venne. Kiemelt szempont még az alapterület. Ez a lakást keresők 52, a házak között nézelődők 49 százalékánál prioritás. A legfontosabb döntési szempontok között ott van még a fenntartási költség, illetve a kert mérete, a helyiségek elrendezése, valamint az, hogy milyen a fűtési rendszer.

Hol keresünk új lakást és milyet?

Legfőképpen online. A kutatásból kiderült, hogy sokan keresnek házat, de minden második internetezőnél a lakás is opció. Azt is megtudtuk, hogy minél több a gyermek egy családban, annál valószínűbb, hogy a családi házak között böngésznek.

A felmérésben résztvevő lakást vásárlók elárulták, hogy kellett-e engedniük az eredeti igényeikből. Kiderült, hogy egyharmaduknak nem volt szükség kompromisszumra, a válaszadók felénél viszont szükségessé vált az elvárások csökkentése. Csupán 16 százalék volt az, aki az anyagi terhek emelkedése ellenére sem mondott le a vágyairól.

A vásárlók hitelfelvételhez való viszonyáról megtudtuk, hogy a lakást keresők 29 százalékának nincs szüksége kölcsönre. Sőt, ötödük el is zárkózik attól, hogy hosszú ideig tartozzon valakinek - olvasható. A hiteligénylést jellemzően a 40-es, 50 év alatti korosztály utasítja el. Ők lehetnek azok, akiknél a 2008-as válság után jelentősen megugrottak a devizahitelek törlesztőrészletei.

A Családok Otthonteremtési Kedvezményét (CSOK) minden második kereső pozitívnak tartja. Ugyanakkor sokan, 10-ből 3-an riasztónak érzik, hogy egy szerződés írja elő a gyerekek számát. De hasonlóan sokan vannak azok is, akik szerint a CSOK elsődleges hatása az ingatlanárak emelkedésében realizálódik.


Ön is új lakás vásárlását tervezi Vas megyében? Netán építkezne? Segítünk. Keresse a VASBER Zrt. kollégáit!
Szerző: | Dátum: 2018. 06. 07.


Cégismertető  |  Szolgáltatások  |  Referenciák  |  Termékek  |  Bérelhető munkagépek

Akciós termékek  |  Árajánlatkérés  |  Elérhetőségek  |  Partnereink


Home E-mail WWW Home E-mail WWW Idea Design